sothis gin

Sothis Gin

Waar komt Sothis gin vandaan?

Sothis gin wordt gedistilleerd uit biologische druiven en planten rondom de wijngaarden van Maison M. CHAPOUTIER, in het hart van de Rhône-vallei. De naam Sothis komt van de ster die geassocieerd wordt met Griekse en Egyptische godinnen. Deze ster verschijnt aan de hemel bij de zomerzonnewende en is een teken van de oogst en de druivenpluk.

De maker, Maxime Chapoutier, groeide op in een familie van wijnbouwers die met respect voor de wijnstokken en het land cultiveren. Het hele landgoed wordt biologisch-dynamisch beheerd.

Het idee voor de gin kwam van zijn wereldreis langs wijngaarden. Tijdens deze reis stelde een botanicus een bloemenkaart op voor zijn landgoed. Dit werk inspireerde Maxime Chapoutier en stelde hem in staat zijn Sothis Gin te ontwikkelen na “vele maanden” van verfijning van zijn recept.

Zijn gin Sothis vertelt ons over deze uitwisseling tussen hemel en aarde.

Het ontwerp van Sothis jenever.

De bodem waarop de botanische producten voor deze gin worden geteeld, is nogal bijzonder: hij bestaat uit graniet, löss en gerolde kiezels. Het is de enige benaming ter wereld die alle vier de geologische tijdperken omvat. De weergave van de verschillende producten is nog intensiever.

De acht planten waaruit deze jenever bestaat, worden van deze rijke grond geoogst.

De eerste is natuurlijk jeneverbes, gevolgd door tijm, kamille, verbena, immortelle, sint-janskruid, duizendblad en tenslotte cade.

Wat het ontwerp betreft, het is gemaakt in een Stupfler alembic die volledig met de hand is gemaakt door een meilleur ouvrier de France.

Het begint met een maceratie van bepaalde planten gedurende 24 uur in druivenalcohol. De toevoeging van de laatste botanische middelen rondt de bereiding af, die gedurende 4 uur wordt gedistilleerd.

De distillatie maakt een verdamping van de min of meer vluchtige elementen mogelijk, waardoor elk aroma kan worden gescheiden en gesublimeerd.

Het bronwater van de Pestrin wordt gebruikt voor rectificatie. Het is een water dat uit de vulkanen van de Ardèche komt. Bij de internationale wedstrijd voor gastronomisch water AVPA-Parijs werd het uitgeroepen tot een van de beste waters ter wereld.

Sothis Gin Batch 2

Sothis Cocktail

Een zeer interessant en vernieuwend recept op basis van twee producten van het huis Chapoutier.
9 minuten
Quantité : 1 cocktail

Ustensiles

  • 1 Cocktailglas

Ingrediënten
 

  • 4 cl Gin Sothis
  • 16 cl Diepvries
  • IJsblokjes

Préparation

  • Giet de Sothis gin in een glas.
  • Voeg de Clairette de Die toe.
  • IJskoude service!
  • Nu heb je net een Gin-Die gemaakt!
Partager sur Facebook
Geef een reactie
Filter

Filter Search Results

Produits

5% korting op je 1e bestelling als je je registreert!

Votre code promo :

NEWGINSIDERS