Castle - Scotland - Lake

Schotland, land van whisky… en gin!

Schotland, de geboorteplaats van vele mythen en legenden, is ook een must in de wereld van geesten. Natuurlijk wordt hier whisky gemaakt, maar ook enkele van de bekendste gins ter wereld. Zozeer zelfs dat het nu goed is voor meer dan 70% van de gins die in het Verenigd Koninkrijk worden gemaakt.

De traditie van distilleren

Dit indrukwekkende cijfer is niet in de laatste plaats te danken aan de geschiedenis van de regio en de vele distilleerderijen die er gevestigd zijn. De Schotten zijn al lang meesters in de kunst van whisky, maar deze beroemde whisky vereist geduld. Aangezien gin meerdere jaren in vaten rijpt, is het een effectieve en interessante manier geworden om flessen op de markt te brengen terwijl je wacht. Deze traditie, die begon als een vertrouwelijke aangelegenheid, verspreidde zich snel en er zijn nu meer dan vijftig producenten.

Tegenwoordig is het onmogelijk om Schotland te bezoeken zonder een rondleiding door een beroemde distilleerderij of een proeverij van lokale gins in een authentieke pub. Vooral in Edinburgh, waar het allemaal begon in de 18e eeuw. In die tijd werden de eerste flessen Nederlandse jenever hier verkocht via de haven van Leith. Ze werden verhandeld voor wol en andere goederen en werden al snel populair. Zozeer zelfs dat lokale distilleerderijen geïnspireerd werden om hun eigen versies te produceren. Schotse gin werd geboren en is zich blijven ontwikkelen.

Edinburgh

Schotse gins om meteen te ontdekken

Edinburgh Gin is hier een referentie sinds 2010, toen de distilleerderij werd opgericht in het hart van de hoofdstad. Elke dag brengt hij hulde aan hem en aan de belangrijke rol die hij speelde in de ontwikkeling van gin. Het wordt op traditionele wijze geproduceerd en alleen in kleine hoeveelheden gedistilleerd. Het combineert 13 lokale planten zoals heide, den en distel. Fris, kruidig en lang in de mond.

Ik winkel

Hendrick’s, een ginmerk dat geen introductie nodig heeft, is ook een van de grote Schotse klassiekers. In Ayrshire, op een steenworp afstand van de kust, wordt het gemaakt in twee oude distilleerderijen, de Carter Headet en de Bennett Still. Een traditioneel proces dat het geheel zijn persoonlijkheid geeft. Het is het resultaat van een infusie van onder andere korianderzaad, citroenschil, rozenblaadjes en komkommer. De aromatische zoetheid, volheid en rondheid worden gewaardeerd, een streling die in evenwicht wordt gehouden door de frisheid van de komkommer.

Ik winkel

Vertrek naar het eiland Mull met deze Tobermory Hebridean Mountain Gin, geïnspireerd op het bergachtige terrein rondom de distilleerderij. Uit deze typisch Schotse landschappen putten ze een geest die synoniem staat voor aromatische explosie. Hebriden thee, wilde heide en een vleugje whisky vormen dit originele recept. Bij het proeven roept het kruiden en bloemen op met een grote delicatesse.

Ik winkel

Op het eiland Harris wordt deze nectar sinds 2015 gemaakt van acht ingrediënten, waaronder suikerkelp, een inheems zeewier dat mineraliteit toevoegt. Ongelooflijk fris, schoon en complex, het vangt de natuurlijke essentie van het eiland met een perfecte mix van fruit, bloemen, zwarte peper en de karakteristieke jodiumtoetsen.

Ik winkel

Geef een reactie
Filter

Filter Search Results

Produits

5% korting op je 1e bestelling als je je registreert!

Votre code promo :

NEWGINSIDERS