Ontdek een ultra-premium biologische gin gedistilleerd in Picardië die zijn persoonlijkheid ontleent aan onze Franse houtsoorten. Een unieke ambacht om een subtiele mix van kracht en zachtheid te creëren.
La Note Sauvage, opgericht in 2022, is een merk dat draait om ontdekking en een nieuwe smaakervaring. De medebedenkers, Edwige, Alexandre en Shay, besloten om de codes van de must-have spirit van de afgelopen jaren op te schudden: gin. Ze hebben een zintuiglijke reis bedacht die een olfactorische wandeling onder de bomen combineert met aromatische complexiteit. Een grote klassieker die opnieuw wordt bekeken, geïnspireerd door de geest van het bos, met delicate geuren afkomstig van zorgvuldige selecties van botanische stoffen en bosvruchten.
Een nauwgezet proces
Om dit te bereiken hebben ze een vertrouwensrelatie opgebouwd met biologische producenten die ook graag een eerbetoon brengen aan het Franse terroir en zijn rijkdommen. Het sourcen van de beste ingrediënten en het garanderen van volledige traceerbaarheid is een integraal onderdeel van hun DNA. Door te kiezen voor biologische landbouw minimaliseren ze hun impact op het milieu en werken ze hand in hand met de natuur.
Deze authenticiteit wordt behouden door het gebruik van een Stupfler distilleerketel, of single-pass distilleerketel, die rondheid en finesse toevoegt, evenals zijdezachtheid en lichtheid. Deze Londense droge gin met een Picardische twist wordt gemaakt van tarwe en een reeks botanische ingrediënten, geleid door een zoektocht naar balans. Deze perfect gebalanceerde blend omhult het gehemelte. Meidoorn en zwarte bessen verschijnen bij de eerste slok, gevolgd door een aangename houtachtige bitterheid. Citroenverbena ontmoet kruidachtige noten, natuurlijk zoete jeneverbes, basilicum en een vleugje wilde Madagaskar peper. Voeg daarbij intense fruitige toetsen, met name sappige frambozen.
Een stijlvolle fles serveren
La Note Sauvage is complex maar toch gemakkelijk te begrijpen en biedt een reeks proefervaringen die altijd emotioneel boeiend zijn. Je kunt het zo drinken, met een tonic met weinig suiker of in een cocktail.
De vele facetten maken het aantrekkelijk voor kenners en mixologen, zoals Victor Delpierre (hiernaast), die Forrest Gump creëerde, een forest Gin Tonic met wilde aardbeien. Iedereen kan het op zijn eigen manier interpreteren en de stoutmoedigsten kunnen het zelfs aan tafel serveren. Vette vis in gravlax of ceviche is er dol op, net als frisse desserts met citrusvruchten.
De cursor wordt tot het uiterste gedreven met een elegant, tijdloos ontwerp dat ook deel uitmaakt van een verstandige manier van consumeren, want het is een oproep tot upcycling. Het lijdt geen twijfel dat hij perfect in je interieur zal passen. La Note Sauvage, de sleutel tot onnavolgbare harmonie.
