Renais Gin is gecreëerd en ontwikkeld door Alex en Emma Watson en geïnspireerd door het terroir, de tradities en het erfgoed van het familielandgoed in Bourgondië. Het is ontstaan uit de wens om de wijngaard van Watson op een unieke en duurzame manier nieuw leven in te blazen.
ELABORATIE Het unieke karakter van deze gin, geproduceerd in Frankrijk en gedistilleerd in het Verenigd Koninkrijk, is ontstaan uit het idee van Alex Watson, medeoprichter en voorzitter van Renais, om een unieke spirit te creëren. Renais Gin wordt gedistilleerd uit druivenschillen die worden teruggewonnen na het persen van wijn, waaronder druiven van het Watson Estate. Een zorgvuldige selectie van 12 planten en kruiden zoals jeneverbes, korianderzaad, lindebloesem en acaciahoning maken het smaakprofiel van Renais compleet.
De vader van Alex en Emma, Chris Watson, is een Bourgogne-liefhebber die al 30 jaar een wijngaard bezit waar hij bekroonde wijnen produceert. Hij heeft zelf prijzen gewonnen als ‘pijler van Chablis’ voor zijn toewijding aan de regio.
Met zijn atypische aromatische profiel dat moderniteit en erfgoed combineert, kan Renais Gin worden gedronken met ijs of in combinatie met cocktails zoals de essentiële gin en tonic of een terroir-versie van de Martini.
Proefnotities:
Neus: Een balans van frisse citrus, kruiden en bloemige noten.
Smaak: Lichte, frisse, minerale tonen van Chablis-druiven, verse citrus, honing, bloemen en jeneverbes.
AFWERKING: Lang en rond
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.