Tequila heeft een lange weg afgelegd sinds zijn oorsprong in Mexico. Het is een must-have geworden voor bartenders over de hele wereld, die het gebruiken om heerlijke cocktails te maken. Vergeet de shotjes en de teq paf, hier zijn de recepten die je moet proberen of herontdekken.
1. Margarita
Dit is ongetwijfeld de bekendste cocktail op basis van tequila. De pittige, verfrissende noten hebben ervoor gezorgd dat de spirit van dit vlaggenschip de grenzen is overgestoken. Hoewel er veel discussie is over het ontstaan ervan, wordt aangenomen dat het in 1948 is geboren in Acapulco, in het huis van Margarita Sames. Een deel zuur, een deel zoet, een deel bitter: een perfecte balans waaraan de gasten de naam van hun gastvrouw gaven.
Ingrediënten
5cl Tequila
2cl Drie-seconden
2cl limoensap
Hoe te bereiden:
Bereid het glas voor door een limoenpartje langs de rand te halen en er dan zout in te doen. Giet de ingrediënten in een shaker met ijsblokjes, schud krachtig, zeef en serveer. Het heeft een speciaal ontworpen glas en er is ook een versie gemengd met ijs, de Frozen Margarita.
2. Tequila Sunrise
Dit typische zomerdrankje, dat net zo kleurrijk en zacht is als de zonsopgang waaraan het een eerbetoon is, dateert uit de jaren 1930 en werd later overgenomen door Mick Jagger zelf.

Ingrediënten
4cl Tequila
1cl grenadine
Sinaasappelsap
Hoe te bereiden:
Schenk de tequila in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes, vul aan met sinaasappelsap en een scheut grenadine. Verfijn de gradatie een beetje met een menglepel en versier met een schijfje sinaasappel.
3. Paloma
Deze explosie van frisheid, die onthutsend eenvoudig is, was een grote hit in de Mexicaanse zon. Je vindt het in de meeste plaatselijke bars. Een ander voordeel is dat het ideaal is bij pittig eten.

Ingrediënten
5cl Tequila
1cl limoensap
6cl Roze pompelmoessap
Een scheutje bruisend water
Hoe te bereiden:
Giet de tequila en het sap in een glas, vul het met ijsblokjes, roer krachtig met een lepel en vul aan met bruisend water. Voeg een schijfje limoen of grapefruit toe.
4. El Diablo
Let op, hier ruilen we de traditionele blanco tequila voor reposado omdat we een meer uitgesproken aromatisch profiel nodig hebben om zijn plaats te vinden naast de crème de cassis en gember. Het resultaat is een fruitige, kruidige cocktail die je smaakpapillen zal prikkelen.
Ingrediënten
3cl reposado tequila
1cl Crème de cassis
1cl limoensap
Een scheutje gemberbier
Voorbereiding
Giet de tequila, crème de cassis en limoensap in een glas gevuld met ijsblokjes. Roer met een menglepel en voeg het gemberbier toe.
5. Mexicaanse Mule
De afgelopen jaren was het onmogelijk om het fenomeen van de Moscow Mule te negeren. Maar wist je dat je hem op allerlei manieren kunt maken, bijvoorbeeld als een London Mule met gin of als een Mexicaanse Mule met tequila?

Ingrediënten
6cl Tequila
1,5cl limoensap
1cl Rietsuikersiroop
Gemberbier
Hoe te bereiden:
Doe de tequila, limoen en rietsuiker in een shaker en schud een paar seconden. Giet in een glas en vul aan met het gemberbier. Garneer met een schijfje limoen.