Italicus Rosolio di Bergamotto is een mix van bergamotschil, Cedro citroenen, kamille, lavendel, gentiaan, gele rozen en citroenmelisse. Een aromatische, licht kruidige likeur die honingzoetheid in evenwicht brengt met wortelbitterheid.
Italicus is het geesteskind van de Italiaanse gedistilleerd expert Giuseppe Gallo, die de rosolio aperitivo categorie nieuw leven heeft ingeblazen door een recept te reproduceren dat dateert uit de jaren 1800. De productie van Italicus – gemaakt in een familiebedrijf in Moncalieri Torino – begint met bergamot uit het UNESCO beschermde gebied in de regio Calabrië en citroen uit Sicilië. Deze twee ingrediënten ondergaan het sfumaturaproces – een traditionele techniek om essentiële oliën met de hand te extraheren – voordat ze worden gemengd met Italiaanse neutrale graanalcohol. Romeinse kamille uit Lazio, lavendel, gentiaan, gele roos en balsem uit Noord-Italië worden vervolgens samen gedurende enkele dagen gemacereerd voordat ze aan de vloeistof worden toegevoegd. In de neus presenteert Italicus toetsen van roos en lavendel, terwijl het gehemelte frisse tonen van rijp citrusfruit biedt, in evenwicht gehouden door een lichte bitterheid en bloemige kruiden, voordat het culmineert in een lange, complexe afdronk. De Italicus fles is ontworpen als eerbetoon aan de geschiedenis en het erfgoed van Italië, evenals aan de inheemse smaken van de 20 regio’s van het land. De stop toont een Bacchus in renaissancestijl die bergamot oogst, omlijst door de vorm van een bergamotvrucht, terwijl de kleur van het glas doet denken aan de Grotta Azzura van Capri en het water van de kust van Amalfi, waar Gallo zijn jeugd doorbracht. Heerlijk op zichzelf, maar Italicus past ook heel goed in een reeks cocktails of met Prosecco on the rocks.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.