Waar komt Birdie – CEDRON gin vandaan?
Cedrón neemt je mee naar de Andes, naar de hooglanden van Peru. De geurige verbena, typisch voor deze streek, gecombineerd met bosbessenblaadjes en Batakbessen geven deze gin een ongeëvenaarde plantaardige frisheid.
Hoe wordt deze gin gemaakt?
Deze gin is samengesteld uit zes verschillende botanische stoffen: Jeneverbes, geurige verbena, bosbes, Andaliman peper (Batak bessen), cubeb peper en sesam. Al deze botanische middelen worden 24 uur gemacereerd in een neutrale alcohol gemaakt van Hauts de France tarwe en vervolgens mee gedistilleerd om een maximale smaak te verkrijgen.
Door het proeven van deze gin heb je :
De neus wordt gedomineerd door lichte citrustonen afkomstig van de geurige verbena.
Deze noten worden omgezet in de mond met behulp van Batakbessen en versterkt door korenbloemblaadjes die een bloemige lichtheid brengen. De afdronk wordt gekenmerkt door een lichte kruidigheid die typisch is voor cubeb peper.
Fles: 70cl
Alcohol: 44%.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.