Waar komt Sothis gin vandaan? Maxime Chapoutier?
De gebruikte plantaardige stoffen zijn afkomstig van de terroirs van de Rhône-corridor. De grote complexiteit van dit geologische kruispunt is het resultaat van intense erosie en de fluvio-glaciale overblijfselen in verband met de Alpenplooien, die bestaan uit mergel, kleiachtige kalksteen en alluvium dat zich uitstrekt tot aan de magmatische en metamorfe rand van het Centraal Massief.
Hoe wordt deze gin gemaakt?
Biologische druivenalcohol, jeneverbes, cade, kamille, duizendblad, immortelle, tijm, verbena, zoete klaver.
Om concurrentie te voorkomen en het aromatische profiel te versterken, wordt een eerste partij planten gedurende 24 uur in de wijnalcohol gedrenkt. Daarna wordt het gecombineerd met de rest van de botanische middelen, waaronder de jeneverbes. Tot slot wordt alles meer dan 4 uur gedistilleerd zodat elk element harmonieus tot uiting komt. Tijdens de destillatie verdampen de elementen van de meest vluchtige naar de minst vluchtige. Dit maakt het mogelijk om
stoffen volgens hun verdampingstemperatuur. Het distillaat is echter niet alleen de som van de delen. Tijdens het proeven zal elke molecule de andere beïnvloeden en ermee interageren om zich als een puzzel aan de zintuiglijke receptoren te binden, zoals aromatische techniek.
Daarom is het zo populair!
Het bronwater van Pestrin wordt gebruikt voor de rectificatie van wijnalcohol. Het ontspringt in een oude middeleeuwse stad in het hart van de vulkanen van de Ardèche en is uitgeroepen tot een van de beste wateren ter wereld.
Door het proeven van deze gin heb je :
De eerste neus is fijn gekruid en evolueert dan naar meer florale en exotische tonen, tussen kamille en mango.
In de mond is het een film waar aromatische beelden doorheen lopen, met souplesse en spanning. Van citrus tot kruiden die doen denken aan citroentijm, verbena en de hardheid van jeneverbes. Tenslotte brengt de bitterheid diepte en sterft aan kruidentonen.
Fles: 70cl
Alcohol: 42%.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.